Duurzaamheidsinitiatieven

Een duurzaam zwembad zorgt voor betere marktpositie 

mogelijkheden voor
jouw locatie

De laatste jaren gebeurt er ontzettend veel op het gebied van duurzaamheid. Verduurzaming is voor veel bedrijven een grote kans, maar in sommige gevallen ook een verplichting. En dat is niet gek, want gezamenlijk is afgesproken dat Nederland in 2050 voor 95% energieneutraal moet zijn. Werk aan de winkel, of zwembad, dus! 

Warmtepompen en zonnecollectoren maken zwembad de Swaneburg CO2-neutraal

Het gasloos maken van je zwembad, dat doe je volgens bestuurslid Anton Beekman niet zomaar: “Het belangrijkste is dat je eerst goed de energiestromen in beeld brengt. Waar gebruik je wat voor energie en hoe kun je daarop besparen?” De Swaneburg heeft de afgelopen jaren verschillende maatregelen getroffen, zoals betere isolatie en minder waterverbruik en het plaatsen van 400 PVT-panelen, zonnepanelen die zowel elektriciteit als warmte opwekken.

Subsidiemogelijkheden verduurzamen sportaccommodaties

Ondersteuningstraject Sportakkoord 

Dit ondersteuningstraject is exclusief beschikbaar voor sportondernemers aangesloten bij een POS-brancheorganisatie, zoals WiZZ.

Er wordt een energiescan van de accommodatie gemaakt en een plan van aanpak met praktische tips voor besparingen opgesteld. Voor dit traject wordt een eigen bijdrage van € 500 gevraagd.

Subsidieregeling Verduurzaming

Met deze subsidieregeling krijg je 80% van de gemaakte kosten voor energieadvies en een ondersteuningstraject vergoed met een maximum van € 2.500. In deze regeling zit bovendien subsidie voor de kosten voor energiebesparende maatregelen.

Deze regeling is geopend van 1 oktober 2021 t/m september 2022.
Lees meer over deze subsidieregeling.

Subsidie uitvoerende maatregelingen

Voor de uitvoerende maatregelen zijn andere subsidies beschikbaar, zoals bijvoorbeeld de Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing (ISDE) of belastingaftrek via de Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt je laten ondersteunen om voor deze regelingen subsidie aan te vragen. 

Meer weten?

Kijk op onze website voor meer tips.

 

Ook anderen inspireren met jouw duurzame initiatief?

Heb jij bij jouw zwembad ook een duurzaam idee of initiatief geïmplementeerd en vind je het leuk hierover te vertellen en hiermee andere leden te inspireren? 

We horen jouw verhaal graag! Stuur een e-mail naar onze communicatieadviseur Marieke.


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Duurzaamheidsinitiatieven

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Duurzaamheidsinitiatieven

    Volgend artikel

Website

Ga naar de website een lees meer over wat WiZZ voor jou kan betekenen.

Onze leden

Bekijk wie er allemaal lid of kennispartner zijn van WiZZ.

Nieuws

Lees het laatste nieuws uit de zwembranche en over onze vereniging.

Adres

Stephensonweg 14
4207 HB Gorinchem

Postbus 693
4200 AR Gorinchem

Snel naar

Volg ons