Het Nationaal Plan Zwemveiligheid

Alles over

Het Nationaal Plan Zwemveiligheid

De afgelopen periode heeft de Werkgroep sociale veiligheid zwembranche onder de vlag van het Nationaal Plan Zwemveiligheid hard gewerkt aan de herziening van de Gedragscode Zwembranche en het Protocol Vrolijk en Veilig. We zijn dan ook blij en trots om de nieuwe versies van deze documenten aan jullie te kunnen presenteren. 

Veiligheid in zwembaden

De uitvoering van het Nationaal Plan Zwemveiligheid 2021-2024 is in volle gang. Een van de thema’s binnen dit plan is het thema 9 ‘Veiligheid in zwembaden’. Dit gaat over fysieke veiligheid zoals (bijna) verdrinkingen, maar ook sociale veiligheid zoals grensoverschrijdend gedrag. Daarbij speelt het personeel/kader een belangrijke rol. Hen ondersteunen en instrumenten bieden kan zowel de veiligheid voor badgasten als het werkplezier vergroten. 

Eind 2020 is de Werkgroep sociale veiligheid zwembranche opgericht, hierin zijn diverse partijen uit de branche vertegenwoordigd. Deze werkgroep zet zich in om deze instrumenten te optimaliseren.

Het protocol Vrolijk en Veilig

Het protocol Vrolijk en Veilig is vanuit de werkgroep in samenwerking met de gezamenlijke zwembaden Zuid Holland Zuid onder de loep genomen en geactualiseerd. De eerste stappen in het uitrollen van dit document bij een aantal veiligheidsregio’s zijn gezet. 

Vanaf nu kan via VSG en WiZZ ingeschreven worden voor diverse (online) bijeenkomsten voor de zwembaden over de implementatie van het gewijzigde protocol. Het document zelf kan vanaf nu gedownload worden via de website.

De Gedragscode Zwembranche

Ook de herziene Gedragscode Zwembranche is gepubliceerd op deze website. De werkgroep heeft dit document herschreven naar aanleiding van de ontwikkelingen van de laatste jaren in de zwembaden en is nu dus weer helemaal actueel. 

Het is de verwachting dat in 2022 ook het dilemmaspel, een tool om de eerder genoemde producten te oefenen en bespreken, wordt aangepast en gelanceerd.

Meer weten?

Wil je meer weten over het Nationaal Plan Zwemveiligheid? 

Neem contact op met bestuurslid Henrica Bergsma of lees verder op onderstaande websites.

 


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Het Nationaal Plan Zwemveiligheid

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Het Nationaal Plan Zwemveiligheid

    Volgend artikel

Website

Ga naar de website een lees meer over wat WiZZ voor jou kan betekenen.

Onze leden

Bekijk wie er allemaal lid of kennispartner zijn van WiZZ.

Nieuws

Lees het laatste nieuws uit de zwembranche en over onze vereniging.

Adres

Stephensonweg 14
4207 HB Gorinchem

Postbus 693
4200 AR Gorinchem

Snel naar

Volg ons