De PAWW regeling

Verlenging in 2022

De PAWW regeling 

De PAWW (Private Aanvulling WW & WGA) wordt ook in 2022 weer verlengd. Wat dit betekent voor jouw werknemers lees je hieronder.

Bijdrage 2022 naar 0,2%

De gezonde financiële positie van het fonds en aanhoudende lage werkloosheid spelen een belangrijke rol bij de vaststelling van die bijdrage. Vooral de ontwikkeling van de PAWW-uitkeringen en het vermogen zijn van invloed op de deelnemersbijdrage voor het jaar 2022. Hoge uitkeringen verlagen het vermogen, lage uitkeringen (door bijvoorbeeld economische groei) verhogen het vermogen. De huidige ontwikkelingen leiden tot de lagere deelnemersbijdrage in 2022.

Werkgevers informeren hun werknemers over de aangepaste premie. De salarissoftwarebedrijven verwerken de premie in hun systemen. Als deze goed zijn ingericht, kunnen zij de aangifte over januari 2022 baseren op het nieuwe bijdragepercentage van 0,2%.

Waarom de PAWW regeling?

In 2016 werd de duur van de WW en de loongerelateerde WGA verkort van 38 maanden naar maximaal 2 jaar. De vakbonden en werkgevers spraken toen af dat de gemiste maanden privaat gerepareerd kon worden in de Private Aanvulling WW en WGA, kortweg PAWW. Hiermee wordt het recht op een uitkering na betaalde arbeid weer verlengd tot het oude niveau. Ook jongere werknemers profiteren van de reparatie.

Wie is SPAWW?

Stichting PAWW voert de PAWW-regeling uit zoals die is afgesproken met de sociale partners. Zij doen dit op een integere, compliant en (kosten)efficiënte manier, zodat werknemers nu, en in de toekomst, kunnen rekenen op de regeling. Transparantie, klantgerichtheid, oprechtheid en rechtvaardigheid staan hierbij voorop: alle betrokken partijen kunnen vertrouwen op SPAWW voor een toekomstbestendige uitvoering.

Meer weten?

De Stichting PAWW heeft een speciaal werkgeversloket ontwikkeld waar je alle vragen kunt opzoeken. Hier is ook een speciaal werknemersdeel waar je jouw mensen naar kunt verwijzen.

 


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • De PAWW regeling

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • De PAWW regeling

    Volgend artikel

Website

Ga naar de website een lees meer over wat WiZZ voor jou kan betekenen.

Onze leden

Bekijk wie er allemaal lid of kennispartner zijn van WiZZ.

Nieuws

Lees het laatste nieuws uit de zwembranche en over onze vereniging.

Adres

Stephensonweg 14
4207 HB Gorinchem

Postbus 693
4200 AR Gorinchem

Snel naar

Volg ons