Pensioen

Pensioen

We brengen je op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen voor komend jaar.

Toekomstonderzoek SPR (Pensioenfonds Recreatie)

Er is gekeken naar alternatieven voor het Pensioenfonds Recreatie (SPR), maar er is geconcludeerd dat het op dit moment niet verstandig is om te wisselen van pensioenuitvoerder. De reden is dat er eigenlijk geen fonds is dat op belangrijke punten, zoals kosten, heel veel beter scoort dan SPR. 

Daar staat tegenover dat een overstap naar een ander fonds waarschijnlijk betekent dat de premie gaat stijgen, maar ook dat er in de toekomst geen invloed meer is op de hoogte van de premie. 

Ook zou een overstap nu waarschijnlijk betekenen dat de opgebouwde pensioenaanspraken van deelnemers fors gekort moeten worden. Dat is onwenselijk. 

Tenslotte staat we aan de vooravond van een grote stelselwijziging (zie hierna) waardoor veel fondsen niet bereid zijn om samen te gaan met een ander fonds. 

Regeling 2022

Komend jaar zal het opbouwpercentage voor het ouderdomspensioen helaas opnieuw dalen, van 1,31% naar 1,213%. De premie zal hetzelfde blijven, namelijk 21,8% (dit is 12,9% van het salaris). Helaas is het ook in 2022 niet mogelijk de pensioenen te verhogen.

Nieuw pensioenstelsel

Vanwege de Wet Toekomst Pensioenen zit er een nieuw pensioenstelsel aan te komen. Dat betekent dat er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden door sociale partners.

Hierbij worden de volgende vragen gesteld:

 • Hebben we een meer collectieve regeling of juiste een meer individuele regeling nodig?
 • Hoe gaan we om met verschillen tussen generaties (jong en ouder)?
 • Hoe gaan we om met de periode tot het nieuwe stelsel?
 • Hoe gaan we om met de opgebouwde pensioenaanspraken?

meer informatie

Meer weten over pensioenen en het SPR?


  Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
 • Pensioen

  Vorig artikel

  Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
 • Pensioen

  Volgend artikel

Website

Ga naar de website een lees meer over wat WiZZ voor jou kan betekenen.

Onze leden

Bekijk wie er allemaal lid of kennispartner zijn van WiZZ.

Nieuws

Lees het laatste nieuws uit de zwembranche en over onze vereniging.

Adres

Stephensonweg 14
4207 HB Gorinchem

Postbus 693
4200 AR Gorinchem

Snel naar

Volg ons