Sectoranalyse

Sectoranalyse

Duurzame Inzetbaarheid zwembranche

De Stichting Sociaal Fonds Zwembaden en Zwemscholen (SFZZ) is de afgelopen periode druk geweest met het voorbereiden voor een sectoranalyse over de Duurzame Inzetbaarheid in de zwembranche. Met behulp van een subsidie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, wordt allereerst de huidige situatie in de branche in kaart gebracht met tevens een doorkijkje naar de komende vijf jaar. Het doel hiervan is de kansen en knelpunten op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid in beeld te hebben.

Onderzoek voor werkgevers

Naast kwantitatieve data over de omvang van de branche in bijvoorbeeld aantallen werknemers in de verschillende leeftijdsgroepen, willen we ook graag weten wat er speelt in de verschillende bedrijven in de zwembranche in heel Nederland. Alle organisaties die vallen onder de cao Zwembaden en Zwemscholen worden daarom uitgenodigd om deel te nemen aan een werkgeversenquête. We ontvangen de input graag op accommodatieniveau om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van de situatie. Je vindt de enquête hier. Uiteraard is de enquête anoniem.

Voor werknemers

De werknemers worden bij SFZZ vertegenwoordigd door FNV en CNV Vakmensen. Ook zijn er diverse HR-managers aangesloten bij de werkgroep Duurzame Inzetbaarheid, waardoor de belangen van werknemers van verschillende organisaties worden behartigd. Voor het opleveren van de sectoranalyse organiseren we daarnaast graag een bijeenkomst met enkele werknemers. Hierin zullen we de verschillende uitkomsten uit eerdere onderzoeken en bijeenkomsten toetsen onder de mensen die in de praktijk werken.

De online bijeenkomst voor werknemers staat gepland op woensdag 26 januari tussen 10 en 12 uur. Wil jij je hiervoor opgeven? Stuur dan een e-mail naar communicatie@sfzz.nl, met hierin je functie en organisatie waar je voor werkt. Ook horen we graag of je aangesloten bent bij een vakbond. In verband met beperkte plekken voor deze bijeenkomst kan het zijn dat we jouw input graag per e-mail ontvangen. Na je aanmelding delen we hier meer informatie over. 

Resultaten

Wanneer de resultaten van de sectoranalyse bekend zijn zullen wij dit delen. Het is mogelijk om na afloop van de sectoranalyse ook een subsidie aan te vragen voor het maken en uitvoeren van een activiteitenplan. Hierin kunnen producten en activiteiten worden ontwikkeld voor de zwembranche om de Duurzame Inzetbaarheid van de werknemers te verhogen. SFZZ zal hierover een besluit nemen op basis van de resultaten van de sectoranalyse.

WiZZ

Wil je meer info over de sectoranalyse? Neem dan contact op met het Sociaal Fonds Zwembaden en Zwemscholen.

 

Over de MDIEU

MDIEU staat voor Maatwerkregeling duurzame inzetbaarheid en eerder uitreden. Het is een subsidie van 964 miljoen euro voor alle verschillende branches in Nederland. 

Met de maatwerkregeling MDIEU vult het kabinet een van de afspraken in uit het Pensioenakkoord (2019) met de sociale partners, namelijk dat zoveel mogelijk mensen straks gezond werkend hun pensioen kunnen bereiken door te investeren in duurzame inzetbaarheid. Deze slag moet plaatsvinden op de werkvloer en in de bedrijfscultuur zelf.

Met de MDIEU regeling ondersteunt het kabinet sectoren die investeren in duurzame inzetbaarheid. Zij kunnen daarvoor subsidie krijgen. Na afloop van de regeling zou duurzame inzetbaarheid een belangrijk en vanzelfsprekend onderdeel moeten zijn van de manier waarop Nederland werkt. 


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Sectoranalyse

    Vorig artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/aleapublishers.diziner.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Sectoranalyse

    Volgend artikel

Website

Ga naar de website een lees meer over wat WiZZ voor jou kan betekenen.

Onze leden

Bekijk wie er allemaal lid of kennispartner zijn van WiZZ.

Nieuws

Lees het laatste nieuws uit de zwembranche en over onze vereniging.

Adres

Stephensonweg 14
4207 HB Gorinchem

Postbus 693
4200 AR Gorinchem

Snel naar

Volg ons